Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: برخی می گفتند خزانه خالی اما دولت را با ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی تحویل گرفتیم، البته با تمرکز بر درآمدهای پایدار توانستیم بدون استقراض از بانک مرکزی علاوه بر هزینه‌های جاری بالاترین پرداخت تاریخ کشور در بخش عمرانی را رقم بزنیم.

به گزارش ایران اکونومیست، سید مسعود میرکاظمی در نشست جامعه اسلامی مهندسین با گرامیداشت هفته دولت و تجلیل از شهیدان رجایی و باهنر، گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور در مقطع آغاز به کار دولت سیزدهم و عملکرد یکساله این دولت ارائه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میرکاظمی با بیان اینکه با وجود فعالیت دولت‌هایی با دیدگاه‌ها و رویکردهای اقتصادی و سیاسی متفاوت در کشور در دهه‌های اخیر، برخی سیاست‌گذاری‌های نادرست همچنان ادامه دارد و آثار منفی آن را در اقتصاد کشور مشاهده می‌کنیم، گفت: دولت سیزدهم به دنبال تغییر در راهبردها و ایجاد ثبات و آرامش اقتصادی در کشور، بدون پول‌پاشی و گره زدن اقتصاد به مذاکرات و تصمیمات خارجی‌هاست.

وی در ادامه با طرح سوالاتی از قبل اینکه چرا با وجود افزایش ۱۰ برابری هزینه ها نرخ رشد اقتصادی صفر است؟ در برخی دوره ها نفت گران بوده و در برخی دوره ها قیمت ها افت کرد؛ در برخی دورها تحریم شدت گرفته و در برخی زمان ها شدت تحریم کم شده، اما در همه این ادوار شاخص‌های مهم مثل رشد اقتصادی و بهره وری وضع مناسبی نداشته اند؛ این موضوع نشان می دهد که باید در راهبردهای کشور تجدید نظر کرد.

میرکاظمی اضافه کرد: با وجود نیروی کار ارزان، پرداخت ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه پنهان انرژی، نسبت پایین مالیات به تولید ناخالص باز هم قیمت تمام شده برخی کالاها بالاست و برای حمایت از آنان به سراغ وضع تعرفه های بسیار بالا رفته ایم؛ اما این شیوه در بلند مدت به بهبود اوضاع اقتصادی کشور کمک نمی کند؛ رویکرد فعال اقتصادی باید به سمت تولید صادرات محور تغییر کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور سپس افزود: در هشت سال دولت گذشته با دادن آدرس غلط به مردم، کشور را به دنبال امیال سیاسی خود کشاندند و با وجود هزینه ۲۹۰۰ همت از منابع کشور، متأسفانه دستاوردی جز رشد اقتصادی نزدیک به صفر، نرخ بهره‌وری منفی، نرخ سرمایه‌گذاری منفی چهار و شش دهم درصد، تورم بالای ۵۰ درصد، نرخ بیکاری بالای ۱۶ درصد و کاهش سرمایه اجتماعی نداشتند.

وی در ادامه داد: در مقطع آغاز به کار این دولت، نه تنها خزانه کشور را خالی تحویل این دولت دادند، بلکه با حجم زیادی از تخصیص‌های بدون منابع، اوراق سررسید شده و تنخواه استفاده شده، کار خود را شروع کردیم. تقریبا زمانی که دولت را تحویل گرفتیم با بدهی ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومانی رو به رو شدیم.

میرکاظمی سپس گفت: در شرایطی که خشکسالی باعث کاهش تولید کالاهای اساسی در کشور شده بود، قیمت‌های جهانی نیز سه بار افزایش پیدا کرد و سقف ۵۴ همتی تنخواه توسط دولت قبل مصرف شده بود. حتی با وجود جان دادن ۶۰۰ تا ۷۰۰ از هموطنانمان در شرایط کرونا، واردات واکسن کرونا را به اف‌ای‌تی‌اف گره زده بودند اما با تلاش مضاعف رئیس جمهور و اعضای دولت سیزدهم، خوشبختانه موضوع واکسن مدیریت شد و کشور از آن شرایط ناگوار نجات پیدا کرد.

معاون رئیس‌جمهور درباره طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام در کشور، گفت: در شرایطی که ۳۰۰۰ همت طرح عمرانی نیمه‌تمام در کشور وجود دارد، دولت سیزدهم به دنبال آغاز طرح جدید نیست و در سفرهای استانی نیز وعده‌های فراتر از توان دولت نمی‌دهد. بلکه ما در سازمان برنامه و بودجه با اولویت‌بندی طرح‌های نیمه‌تمام موجود و تخصیص اعتبار مناسب به طرح‌های مهم‌تر، بنا داریم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم که ظرف سه سال این طرح‌ها را به اتمام برسانیم.

میرکاظمی با بیان اینکه در حال حاضر تنها ۴۵,۵ درصد از درآمدهای نفتی به حساب خزانه واریز می شود، گفت: در دولت‌های گذشته با اجازه‌ای که گرفته می شد، سهم صندوق توسعه ملی از فروش نفت کاهش داده می شد؛ اما امسال ما تا این ماه ۴۰ درصد درآمد نفتی را به حساب صندوق واریز کرده ایم و با توجه به سهم ۱۴.۵ درصد وزارت نفت تنها ۴۵.۵ درصد به خزانه واریز می شود.

میرکاظمی سپس گفت: عملکرد سازمان برنامه و بودجه در تخصیص اعتبار به این طرح‌ها در سال گذشته، ۱۳۵ درصد بود و موفق شدیم در پایان سال گذشته، ۲۰۲ همت به طرح‌های عمرانی پرداخت کنیم و در سال جاری نیز این روند تقویت خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه پول در کشور وجود دارد و باید آن را مدیریت کرد، گفت: وجود معادن، ذخایر نفت و گاز، نیروی جوان تحصیل‌کرده انقلابی، دسترسی به دریا و توان کشور در زمینه کشاورزی، بخشی از سرمایه‌ها و توانمندی‌های کشور است که می‌توان با آن کشور را به‌خوبی اداره کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور سپس افزود: برای هدایت ۵۰۰۰ همت نقدینگی موجود در کشور به سمت تولید و اشتغالزایی، برنامه‌های زیادی  داریم که تشکیل کنسرسیوم‌هایی برای اجرای پروژه‌های میدان نفتی آزادگان و دو پتروپالایشگاه در کشور با استفاده از منابع و توان داخلی، از این برنامه‌هاست که بخشی از آنها آغاز شده و بقیه نیز در حال نهایی شدن است.در مجموع تا کنون ۲۶ میلیارد دلار در حوزه نفت و گاز قرارداد آماده شده و ۱۰ میلیارد دلار دیگر در حال انجام است.

وی در ادامه با بیان اینکه در یک سال گذشته هزینه‌های غیر ضروری را کاهش دادیم و با برنامه‌ریزی برای افزایش درآمدهای نفتی و مالیاتی، امسال را نیز بدون استقراض و خلق پول پشت سر خواهیم گذاشت، گفت: سال گذشته ماهانه ۱۲ همت اوراق تسویه کردیم و امسال نیز هر ماه ۱۵ همت اوراق دولت گذشته تسویه می‌شود که این به مراتب کمتر از ۱۰۳ همت اوراقی است که دولت در سال ۱۴۰۱ منتشر می‌کند. این میزان از بدهی به دولت فشار زیادی وارد می کند، مثلا فرض کنید این ۱۵ هزار میلیارد تومان جای تسویه اوراق به طرح های اقتصادی استانها اختصاص پیدا می کند؛ چه اثری در بهبود شاخص های کلان ایجاد می شد؟

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: دولت ، هفته دولت 1401

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دولت هفته دولت 1401 سازمان برنامه و بودجه هزار میلیارد دولت سیزدهم سال گذشته طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۷۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت تلخ‌کامی اقشار کم درآمد را به شیرینی تبدیل کند‌

امام جمعه کرمان گفت: توقع مردم از دولت انقلابی رقم خوردن اتفاقات مهم در بخش اقتصادی و عملیاتی کردن اقدامات روشن و نقطه‌زن علیه سوداگران اقتصادی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه کرمان در مصلی بزرگ امام علی(ع) با دعوت نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، اظهار داشت: خداوند در آیات متعدد قرآن انسان را راهنمایی کرده و به این نکته تاکید دارد که زندگی در این دنیا اصل نیست.

وی با بیان اینکه خداوند زندگی این دنیا را محل آزمایش و ابتلا می‌داند، افزود: خداوند مرگ و حیات ما را محل آزمایش قرار داده است تا مشخص شود عمل چه کسی والاتر است.

امام جمعه کرمان با اشاره به اینکه انسان باید بداند که برای چه آفریده شده و هدف از خلقت انسان چه بوده است، بیان کرد: شناخت درست انسان از هدف خلقت کار معلم است و این معلم است که باید ابتدا بفهمد و پس از آن بفهماند که هدف والا از زندگی و خلقت انسان چیست.

وی با اشاره به اینکه مربی باید تمام ظرفیت‌های وجودی و استعداد‌ها فرد تحت تعلیم خود را به خوبی بشناسد تا به نتیجه دلخواه در امر تربیت برسد، بیان کرد: هدف بالاتر درخشش فرد در انسانیت است و محیط تعلیم و تربیت در کنار محیط خانواده نقش مهمی در اعتلای فرد برعهده دارد.

علیدادی سلیمانی با بیان اینکه زندگی بستری برای رسیدن به هدف بالا و والای انسان است، گفت: هر انسانی در زندگی باید تلاش کند تا علم خود را به کمال برساند و و هرکس در یکی از مراحل متوقف شود نمی‌تواند به هدف والا برسد و معلم و استاد باید به فرد را به نحوی تحت تربیت کند تا همه ابعاد زندگی‌اش برای خدا و رضایت خدا باشد.

نماینده ولی فقیه در استان کرمان با اشاره به اهمیت توجه دولت و دولتمردان به عملیات هوشمند و گسترده در بخش سامان دادن به اقتصاد کشور، اظهار داشت: دولت انقلابی و مردمی باید عزم خود را جزم کرده و برای آسیب‌پذیری کشور در بخش اقتصاد چاره‌اندیشی کند.

امام جمعه کرمان با بیان اینکه دولت باید تلخ کامی اقشار کم درآمد را به شیرینی تبدیل کند، افزود: این مهم با حرکت هماهنگ و همگام اتفاق خواهد افتاد و همه باید در داخل کشور اقدامات روشن و نقطه‌زن علیه سوداگران اقتصادی و در خارج علیه دشمنان را عملیاتی کنند.

وی با اشاره به اینکه ایران قوی باید همانطور که در بخش نظامی پیشرفت کرده در بخش اقتصادی هم پیشرفت کند و هم درهمین تراز و جایگاه قرار گیرد، گفت: دولت باید با فعال کردن مراکز اقتصادی کشور و تقسیم کار دقیق و با تشکیل مرکز عملیات هوشمند و اقتصادی در کشور بتوانند رنگ چند ساله تورم و کاهش ارزش پول ملی را به پایان برساند.

علیدادی سلیمانی با بیان اینکه توقع ما از دولت انقلابی و مردمی این است که این اتفاق در بخش اقتصادی رقم بخورد، ادامه داد: دولت، بانک مرکزی، وزارت امورخارجه و اقتصاد و بخش خصوصی باید در کنار هم قرار گیرند تا بتوانند اقدامات روشن و نقطه زن علیه سوداگران اقتصادی و دشمنان خارجی عملیاتی کنند.

امام جمعه کرمان با بیان اینکه در آینده نزدیک شاهد پیروزی حماس خواهیم بود و دنیای پسا اسرائیل جعلی را مشاهده خواهیم کرد، گفت: امروز دنیا، دانشجویان و دانشگاه‌ها بیدار شده‌اند و این بیداری بستر را برای حکومت عدل جهانی فراهم خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه امروز نتیجه نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا به نتیجه نشسته است و دانشگاه‌های اروپا و آمریکا به دفاع از مردم مظلوم فلسطین قیام کردند، بیان کرد: امروز جنبش دانشجویی پرچم دفاع از مظلوم را به دست گرفته و خیابان‌های آمریکا و اروپا پر از نسلی است که آماده قیام همه جانبه برای دفاع از مظلوم هستند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • دولت عزم خود را برای بازدارندگی در عرصه اقتصادی جزم‌ کند
  • دولت تلخ‌کامی اقشار کم درآمد را به شیرینی تبدیل کند‌
  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • همتی: دولت ۶۰۰ هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ بیشتر!
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • بانک‌های خصوصی استان کرمان هیچ کمکی به استان نمی‌کنند
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • سکوت معنادار قالیباف بعد از پایان ضرب الاجل برای دولت رئیسی
  • بخش خصوصی؛ضدتحریم،ارزآور
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور